• Συνταγή για χοιρινό κοντοσούβλι από τον Σοφοκλή - Απρίλιος 18, 2016

    Στον «Σοφοκλή» το κρέας έχει την τιμητική του κάθε μέρα μέσα από διάφορες γεύσεις και συνδυασμούς. Όσο για το κοντοσούβλι μας… ιδού η συνταγή! Συνταγή για χοιρινό κοντοσούβλι από τον Σοφοκλή: Σε μια λεκάνη τοποθετούμε μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος. Τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, λιωμένο σκόρδο, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για[…]

  • Το κοντοσουβλίζειν… εστί φιλοσοφείν - Απρίλιος 18, 2016

    Οι Αρχαίοι Έλληνες  έτρωγαν κρέας μόνο στα συμπόσια! Ο Ηγήσιππος στον οδηγό μαγειρικής του αναφέρεται στο έδεσμα «κάνδαυλος», το σημερινό σουβλάκι που το συνδύαζαν με πίτα, τυρί, άνηθο και ζουμί! Η εξέλιξη του καταλήγει στο μεγάλο σουβλάκι, δηλαδή στο κοντοσούβλι προς ικανοποίηση των πιο απαιτητικών καλοφαγάδων και αποτελεί ισχυρό δέλεαρ[…]

Weekly Archive

Monthly Archive

Yearly Archive